Hem- och konsumentkunskap i år 8 - våren 2012 Tema: Matval med tanke på råvaror, hälsa och miljö
Till alla måltider ska vi fortsätta träna på att göra färggranna, goda och hälsosamma sallader.
Måltid
Sidan
Genomgång på lektionen och läxa till nästa gång
1
Lasagne
(vegetarisk lasagne)
234
184
Planera dina måltider s. 13-18
Nyckelhålsmärkning s 16
2
Fiberrika risliknande produkter
Orientalisk gryta
223
Kolhydrater s. 22-23
3
Rostade grönsaker
Gräddfilssås
Stekt ägg och kassler
196
251
Potatis och rotfrukter s. 59-61
4
Fiberrikt matbröd
Gör eget recept
Stencil
Bröd, flingor, bröd, pasta, ris s. 55-58
Provsmakning av olika flingor
5
Stekt kyckling
Currysås
Valfri potatis
199-202
Protein s. 26
Järn s. 28-29
6
Fiskgratäng, potatis
Avocadosallad m. oljedressing & frön
215
Fett s.24-25
7
Köttfärspaj
Quiche Lorraine
237
219
Mjölk och mjölprodukter s.50-53
Kalcium s.28-29
8
Teoriprov
Introduktion av hur man tvättar kläder
Praktisk tvättläxa, lämnas in senast gång 11
9
Paella
Gino
183
264
Träning praktiskt: metoder, samarbete, planering
Eget arbete, lösblad, med hälsosamma menyer med tanke på kolhydrater, protein, järn, fett, kalcium och fosfor
10
Piroger, gräddfilssås & 4 småkakor
235-236
11
Fisksoppa m. aioli
Scones m. havrekli
Jordgubbsgrottor
241+253
lösblad
lösblad
12
Laga en egen meny och bjud en kompis
Praktiskt prov – halva gruppen
Eget arbete med tvätt – halva gruppen
13
Se ovan
Se ovan
14
Turboglass
Sommarstädning
15
Kryddigt kött och grönsaksfräs i potatismoskrans
Rabarberpaj med hemgjord vaniljsås
lösblad
199
268
269
Praktiskt prov i grupp
Visa att ni kan samarbeta, duka snyggt, jobba hygieniskt och använda bra matlagningsmetoder
16
Vetebullar
284
Ha ett skönt sommarlov!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar